ULAŞ ANAOKULU BESLENME LİSTESİ

ULAŞ ANAOKULU BESLENME LİSTESİ

19.02.2024 32

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ULAŞ ANAOKULU

BESLENME LİSTESİ

 

Pazartesi Günleri: PATATES GÜNÜ

Çocuğunuzun sevdiği şekilde kızartma, haşlama veya fırında hazırlayıp gönderebilirsiniz. Yanında ekmek, zeytin, peynir ve bir adet mevsim meyvesi gönderebilirsiniz.

 

Salı Günleri: BÖREK GÜNÜ

Böreği çocuğunuzun sevdiği şekilde peynirli, patatesli, kıymalı, gül böreği, kalem börek vb. şekilde hazırlayarak gönderebilirsiniz. Yanında meyve suyu ve bir adet mevsim meyvesi gönderebilirsiniz.

 

Çarşamba Günleri: EKMEK ÜSTÜ GÜNÜ

Çocuğunuzun sevdiği şekilde dilim ekmek üstüne bal, reçel, krem peynir, çikolata, pekmez vb. sürerek gönderebilirsiniz. Yanında peynir, zeytin, süt, kabuksuz çerez, kuru kayısı, kuru incir, ceviz vb. gönderebilirsiniz.

 

Perşembe Günleri: SİMİT, AÇMA, POĞAÇA, TOST GÜNÜ

Çocuğunuz hangisini seviyorsa ev yapımı olmak suretiyle hazırlayarak gönderebilirsiniz.  Yanında peynir, zeytin, meyve suyu veya süt gönderebilirsiniz. Meyve olarak da mevsim meyvesi gönderebilirsiniz.

 

Cuma Günleri: YUMURTA GÜNÜ

Çocuğunuz yumurtayı ne şekilde seviyorsa krep, omlet, haşlama, kızartma vb. şekilde hazırlayarak yanına ekmek, peynir, zeytin, süt ve bir adet mevsim meyvesi ekleyerek gönderebilirsiniz.


NOT:

·         Çocukların kullanacağı beslenme kaplarının çocuk tarafından rahat açılıp kapanabilmesine ve açma kapama sırasında dökülmeyecek kaplar olmasına dikkat edelim.

·         Meyve yazan günlerde meyveyi dilimleyerek ayrı bir beslenme kabına koymaya   önem gösterelim.

·         Beslenme kaplarının ve su matarasının cam olmamasına dikkat edelim ve mutlaka masa örtüsü koyalım.